Page Title

Cyberniaga EzShoppe Pro

Cyberniaga EzShoppe Pro - Untuk mereka yang inginkan sistem e-commerce yang "Super Awsome", Profesional dan Elegan.

headline-main

all-in-oneSistem Lengkap “All-In-One”

Cyberniaga EzShoppe Pro adalah pakej lengkap e-commerce semua dalam satu, telah tersedia nama domain, hosting, email, sistem shooping cart, pelbagai pilihan design dan sistem pembayaran. Hanya perlu guna sahaja!

designDesign Profesional & Unik

Cyberniaga EzShoppe Pro direka dengan design Profesional, Unik dan Moden. Terdapat lebih daripada 25 design profesional dan menawan untuk anda pilih mengikut jenis perniagaan anda.

productsSesuai Untuk Pelbagai Jenis Produk

EzShoppe Pro sesuai digunakan untuk menjual apa jua produk, fizikal dan digital. Sama ada anda menjual pakaian, makanan, ubatan, permainan, bahan bacaan dan kecantikan, EzShoppe boleh digunakan

responsiveMenjual melalui Handphone, Tablet & Desktop

Kini laman web anda boleh dilayari dengan menggunakan pelbagai peranti samada komputer desktop, notebook, tablet dan handphone. Ia akan disesuaikan secara automatik oleh sistem EzShoppe Pro.

social-networkMesra Search Engine dan Media Sosial

Sistem EzShop Pro direka supaya mesra enjin pencari (Search Engine) seperti Google, Yahoo dan Bing. Ini amat penting supaya laman web anda akan mudah di index dan mendapat kedudukan terbaik dalam carian pengguna.

tutorialVideo Tutorial dan Bantuan Berterusan

Pakej EzShoppe Pro di lengkapi dengan panduan lengkap supaya anda dapat menggunakannya dengan serta merta. Terdapat juga sistem bantuan untuk anda menghubungi kami jika terdapat sebarang pertanyaan.

headline2
mengapa-ezshoppe

check Harga mampu milik. Anda boleh memiliki sebuah laman web shopping cart yang lengkap pada harga dari serendah RM590.00.
check Berasaskan laman web. Tiada pemasangan perlu dilakukan oleh pihak anda. Tiada software perlu dibeli untuk mengendali laman web. Anda boleh mengemaskini kandungan laman web pada bila-bila masa.
check Amat mudah digunakan. Sekiranya anda tahu menggunakan komputer seperti melayari internet dan menggunakan perisian Microsoft Office maka anda boleh membina laman web perniagaan anda sendiri dengan sistem EzShoppe Pro.
check Pelbagai fungsi shopping cart terkini. EzShoppe Pro memiliki pelbagai fungsi shopping cart profesional dan terkini dari segi sistem, pengurusan, pemasaran, transaksi jualan dan pengendalian.
check Fleksibel untuk memenuhi keperluan anda. Sama ada anda ingin membina sebuah laman web shopping yang simple atau atau yang serba canggih, ia terpulang kepad anda. Anda boleh menambah pelbagai fungsi tambahan pada bila-bila masa.
check Semua dalam satu. Segala keperluan dan sistem laman web shopping cart yang lengkap telah ada dalam sistem EzShoppe Pro seperti membina katalog, shopping cart, pengurusan tempahan, pengurusan pengguna, sistem pembayaran dan bermacam lagi ….
check Rekabentuk laman web profesional. Rekabentuk laman web shopping cart kami adalah unik dan di reka oleh team cyberniaga. Kami ingin memastikan bahawa rekabentuk kami adalah profesional dan terkini.
check Mesra Enjin Pencari (Search Engine) seperti Google, Yahoo, Bing dan lain-lain. Matlamat kami adalah mudah, supaya laman web anda akan mendapat kedudukan yang terbaik di Search Engine dan mendapat trafik yang tinggi.
check Siap dalam 5-10 hari. Ya kami akan menyiapkan laman web shopping cart anda dalam masa 5 hingga 10 hari(bergantung kepada pakej) sahaja.
check Panduan serta Bantuan 24jam. Pakej EzShoppe Pro menyediakan panduan lengkap, ruang pertanyaan dan perbincangan untuk memudahkan anda mengajukan sebarang persoalan.
headline2 fungsi4b

Sistem “Mega Menu” yang “Powerful”

Sistem menu yang profesional dan memudahkan anda untuk melayari setiap bahagian didalam online shop anda. Boleh memuatkan pelbagai item termasuk imej dan video. fungsi1

Sistem Slide Show Tersedia

Sistem slideshow akan memudahkan anda untuk memaparkan pelbagai slaid pengenalan dan promosi produk. fungsi2

Banner Manager

Menguruskan banner-banner promosi dan pengiklanan dengan mudah. fungsi3

Facebook, Social Network dan Newsletter

Facebook – Memaparkan Facebook Page widget dan memudahkan untuk “like” page anda Social Network Link – Memaparkan icon social network dan “link” ke akaun social network anda Newsletter – Sistem newsletter memudahkan pelanggan untuk mengikuti perkembangan perniagaan anda melalui email. fungsi5

Menukar Warna Tema dan “Background”

Anda boleh menukar warna tema atau warna untuk latar belakang laman web anda dengan mudah.

sistem-pengurusan

1 – Sistem WYSIWYG

web-editor Cyberniaga EzShoppe Pro di lengkapi sistem CMS dan WYSIWYG editor dimana anda dapat memasukkan kandungan seperti menggunakan MS Words. Anda juga dapat menambah halaman seperti kaedah pembelian, mengenai syarikat, kaedah menghubungi dan sebagainya dengan mudah.

2 – Sistem Pengurusan Jualan

manage-salesMudah untuk menguruskan jualan produk dimana setiap aktiviti direkodkan. Pengguna boleh melihat status jualan dengan terperinci. Dari sini anda boleh mengetahui jumlah pesanan, nama pembeli, produk tempahan dan sebagainya. Anda juga boleh “update” status jualan seperti bayaran, penghantaran, pembatalan dan sebagainya.

3 – Sistem Pengurusan Stok

stock-manage Stok produk akan diupdate secara automatik apabila pelanggan membuat pembelian. Anda boleh menguruskan stok produk anda dengan mudah. Ini juga akan memudahkan pelanggan membuat pembelian dengan mengetahui stok sedia ada. Apabila tiada stok produk, pembelian tidak dibolehkan secara automatik.

4 –  Email Transaksi & Status Jualan

email-recipt Sistem penghantaran email yang lengkap dan automatik dimana setiap status jualan dihantar kepada pelanggan dari pendaftaran, tempahan, pembayaran, pembatalan, invois, penghantaran dan sebagainya.

pengurusan-produk

1 – Produk Fizikal & Digital

physical-digital Dengan EzShopp Pro, anda bukan sahaja boleh menjual produk fizikal malah produk digital (foto, mp3, video, ebook, muzik, software dan sebagainya). Anda boleh mentapkan produk sebagai “downloadable” dan pelanggan dapat download secara automatik selepas pembayaran.

1 – Pelbagai Variasi Untuk Produk

produk-variasi Anda boleh membina berbagai variasi untuk produk seperti warna dan saiz dan setiap variasi mempunyai harga, jumlah stok dan berat yang berlainan. Anda juga boleh menyediakan ruang untuk pelanggan mengisikan maklumat tambahan seperti waktu dan tarikh penghantaran.

2 – Produk “Zoom” untuk melihat dengan lebih jelas

product-zoom Berikan pelanggan anda imej produk yang lebih jelas. Ia akan lebih memudahkan pelanggan melihat kualiti produk anda dengan lebih dekat sebelum membuat pembelian.

3 – Imej produk tanpa had

product-imageAnda boleh meletakkan seberapa banyak gambar produk yang anda mahu. Pamerkan produk anda dari pelbagai sudut, pastikan pengunjung dapat melihat dengan lebih terperinci mengenai produk anda.

4 – Fungsi Pembandingan Produk

product-compare Pelanggan dapat membuat pembandingan antara beberapa produk dengan lebih mudah dimana maklumat setiap produk dipaparkan dengan terperinci dan bersebelahan antara satu sama lain. Memudahkan pelanggan membuat pilihan produk yang terbaik.

headline-mobile

Tersedia Mobile E-Commerce

mobile-store

Sila Scan untuk lihat Demo

Sila Scan untuk lihat Demo

Tersedia website shopping cart versi mobile (handphone/tablet). Kini pelanggan anda boleh membeli walaupun hanya menggunakan handphone. Kesemua produk kedai online anda boleh dilihat, diakses dan dibeli dengan mudah melalui semua jenis smartphone. Apabile anda kemaskini produk kedai online anda, ia akan secara automatik boleh diakses melalui handphone. Dengan peningkatan pengguna smartphone setiap hari, maka ini adalah peluang terbaik untuk memastikan mereka dapat melihat kedai online anda dengan lebih menarik melalui handphone mereka.

 


Kesesuaian dengan pelbagai peranti (desktop, tablet dan handphone)

responsive Kini anda tidak perlu risau sekiranya pelanggan anda menggunakan peranti yang berbeza seperti ipad, galaxy tab, notebook atau handphone untuk melayari kedai online anda. Ini kerana sistem EzShoppe Pro akan menyesuaikan secara automatik website anda mengikut peranti yang digunakan supaya kedai online anda akan sentiasa nampak menarik dan mudah dilayari.

sistem-blog Dilengkapi Laman Blog – Kini anda tidak perlu lagi membina blog berasingan untuk kedai online anda. EzShoppe Pro telah terbina sistem blog terkini. Dengan Blog, anda dapat menyiarkan berita-berita terbaru mengenai perniagaan atau aktiviti semasa dan memberi peluang pengunjung memberikan komen pada blog anda. Ini sudah pasti akan menjadikan laman web anda lebih interaktif.
headline-pemasaran

1 – Kupon dan Promosi

cupon1 Kupon Diskaun adalah antara kaedah terbaik untuk meningkatkan jualan. Anda boleh menetapkan kod kupon ini dengan mudah. Kod kupon ini boleh digunakan untuk kategori atau produk tertentu yang anda tetapkan. Anda boleh menentukan nilai diskaun kupon yang hendak diberikan sama ada nilai dalam harga atau dalam peratusan(%). Anda juga boleh menentukan bilakah tarikh mula dan akhir untuk kupon tersebut boleh digunakan.

2 – Baucar Hadiah(Gift Voucher)

voucher Pelanggan anda boleh membeli baucar hadiah (contohnya RM200) dan menghantarnya melalui email atau handphone kepada sesiapa diingini. Penerima boleh menggunakan baucar tersebut untuk membeli apa-apa produk di kedai online anda dan mendapat diskaun RM200. Sekiranya harga pembelian melebihi nilai baucar, pembeli hanya perlu menambah harga selepas ditolak nilai baucar sahaja. Ini adalah antara kaedah terbaik melariskan jualan kedai online anda.

3 – Diskaun Jualan Borong

jualan-borong Untuk menarik pelanggan supaya membeli dalam kuantiti yang banyak, anda boleh menetapkan harga yang berbeza mengikut jumlah yang mereka beli, contohnya harga untuk 1 unit=RM50, untuk belian 3 hingga 5 unit harganya=RM40/unit, untuk belian 5 hingga 10 unit harganya=RM30/unit dan seterusnya

4 – Harga Jualan Mengikut Kumpulan (Group Pricing)

group-customer Anda boleh menetapkan harga produk mengikut kumpulan pengguna/pelanggan contohnya untuk pemborong yang membeli secara pukal, pelanggan tetap, VIP dan sebagainya. Selepas login kedalam akaun, mereka akan dapat melihat harga sebenar yang telah ditetapkan untuk mereka bergantung kepada kumpulan yang telah ditetapkan oleh anda.

5 – Sistem Affiliate atau Agen Pemasaran

sistem-affiliate Sistem yang pasti akan melonjakkan jualan produk anda. Dengan sistem affiliate ini, sesiapa yang mendaftar sebagai agen akan mendapat komisen keatas setiap jualan yang terhasil daripada pelanggan yang mereka bawa ke kedai online anda. Mereka boleh mempromosikan kedai online anda dengan berbagai cara seperti facebook, blog, forum dan laman social dengan menggunakan link affiliate yang diberikan didalam akaun affiliate mereka.

6 – Mata Ganjaran (Rewards Point)

reward-point Sistem Mata Ganjaran ini berfungsi dengan memberikan mata ganjaran atas setiap produk yang dijual. Anda boleh menentukan mata ganjaran yang berbeza mengikut produk. Mata ganjaran ini boleh digunakan semasa pelanggan membuat pembelian seterusnya untuk mendapatkan diskaun atau menebus sesuatu produk dengan percuma apabila mata ganjaran mencukupi. Sistem mata ganjaran ini akan menggalakkan pelanggan untuk datang semula ke kedai online anda dan membuat pembelian berulang.

7 – Kredit Percuma (Store Credit)

store-credit Kredit Percuma (Store Credit) ini boleh diberikan dalam beberapa senario seperti berikut: 1. Anda ingin menarik pelanggan baru untuk membuat pembelian, maka anda menawarkan kredit percuma RM10 kepada sesiapa yang mendaftar di kedai online anda dalam tempoh tertentu. 2. Jumlah pembelian adalah RM247.50 dan pelanggan membuat pembayaran RM250.00 menerusi ATM. Anda boleh menukar baki RM2.50 tersebut dalam bentuk “store credit” dimana mereka boleh menggunakannya apabile membuat pembelian seterusnya. 3. Untuk menggalakkan pelanggan/pengguna untuk melakukan sesuatu seperti – like facebook page anda, sertai newsletter, download katalog dan sebagainya anda boleh kreditkan jumlah tertentu sebagai ganjaran. 4. Apabila pelanggan memulangkan produk atas sebab-sebab tertentu maka anda boleh menawarkan “store credit” kedalam akaun mereka utuk digunakan apabila membuat pembelian yang lain.

8- Produk Utama & Produk Tarikan

featured-frontpage Anda boleh memaparkan produk-produk utama di bahagian hadapan kedai online anda untuk menunjukkan kepada pelanggan tentang keistimewaan produk tersebut. Produk boleh dipaparkan dalam beberapa kategori seperti – Special, Most View, Latest dan Best Seller.

headline-laporan reports Sistem EzShoppe Pro menyediakan laporan lengkap untuk semua aktiviti yang berlaku di kedai online anda. Anda dapat melihat, mengendali dan mengemaskini setiap perkara di kedai online anda seperti berikut:

 1. Laporan stok produk
 2. Laporan jualan
 3. Laporan penghantaran produk
 4. Laporan pemulangan produk
 5. Laporan untuk Kupon
 6. Produk paling laris
 7. Produk paling ramai dilihat
 8. Pelanggan dan pembelian
 9. Laporan untuk ganjaran
 10. Laporan untuk Affiliate @ Agen Pemasaran
 11. Laporan tax jualan

 2 – Statistik Pengunjung Melalui Google Analytic

analytic Sistem EzShoppe Pro boleh di integrasi dengan akaun Google Analytic dan memberikan anda maklumat lengkap mengenai pengunjung(traffik) ke laman web anda. Melalui maklumat dari Google Analytic anda akan dapat ketahui maklumat penting pengunjung laman web anda:

 1. Berapa ramai pengunjung yang mengunjungi kedai online anda (mengikut tarikh)
 2. Halaman yang di kunjungi oleh pelawat dan tempoh
 3. Dari mana pengunjung datang (laman web, email, facebook dan sebagainya)
 4. Lokasi pengunjung
 5. Apakah kata carian yang digunakan untuk menjumpai laman web anda
 6. Jenis browser yang digunakan
 7. Apakah “search engine” yang digunakan

Daripada maklumat ini anda dapat menganalisa bagaimana pengunjung melayari kedai online anda dan bagaimana mereka menyumbang kepada jualan. Ini dapat mambantu anda untuk melakukan pemasaran dengan kaedah yang lebih berkesan.

Design Gallery

headline2f
 • EzShoppe Pro 1

 • EzShoppe Pro 2

 • EzShoppe Pro 3

 • EzShoppe Pro 4

 • EzShoppe Pro 5

 • EzShoppe Pro 6

 • EzShoppe Pro 7

Ciri-ciri EzShoppe Pro

fungsicart

Fungsi Standard

 • Menjual di pasaran tempatan/antarabangsa
 • Menjual produk fizikal dan digital
 • Terbina sistem CMS(Content Management System)
 • Pengurusan menu (dropdown/mega menu)
 • Sistem shopping cart lengkap
 • Online store di Facebook
 • Terbina web versi mobile
 • Terbina sistem Blog
 • Pelbagai matawang boleh digunakan
 • Sesuai untuk pelbagai web browser (IE, Firefox, Chrome etc)
 • Mengendali hanya menggunakan web browser
 • Design yang “Super Awsome” dan menawan
 • Pengurusan pendaftaran, pembelian dan akaun yang mudah
 • Pendaftaran dan login menggunakan Facebook Connect
 • Terbina sistem slideshow
 • Terbina borang menghubungi
 • Pengurusan jualan dan produk yang mudah

Fungsi Pemasaran & Promosi

 • Terbina sistem Affiliate @ Agen Pemasaran
 • Terbina sistem kupon
 • Terbina sistem Pemberian Baucar(Gift voucher)
 • Fungsi beritahu rakan(Tell-a-friend)
 • Terbina sistem newsletter
 • Diskaun berdasarkan jumlah pembelian
 • Diskaun berdasarkan kumpulan pembeli
 • Banner promosi
 • Produk dalam perhatian “Wishlist”
 • Penghantaran percuma melebihi RMXX
 • Fungsi produk berkaitan
 • Senarai Produk Istimewa
 • Senarai Produk Terbaru
 • Senarai Produk Utama
 • Senarai Produk Paling Laris
 • Boleh diintegrasi dengan widget “Live Chat”
 • Fungsi Social Share (Facebook,Twitter etc)
 • Integrasi Facebook like box

Kaedah Pembayaran

 • Boleh menggunakan Paypal (Kad Kredit)
 • Boleh menggunakan Ipay88  (Kad Kredit, Online Banking)
 • Boleh menggunakan pembayaran manual (Bank In, ATM, Bank Transfer, Cek, Cash on Delivery, etc)
 • Boleh menggunakan payment gateway antarabanksa (2checkout, Worldpay, SagePay, PayPoint)

Gambar & Imej

 • Gambar tanpa had untuk sesuatu produk
 • Thumbnail untuk gambar dihasilkan secara automatik
 • Thumbnail pada halaman produk
 • Gambar di Zoom secara automatik
 • Sistem pengurusan gambar mengikut kategori
 • Membuka gambar besar dengan popup/lightbox
 • Auto generated image alt text for SEO
 • Set saiz gambar untuk kategori
 • Set saiz gambar untuk thumbnail
 • Set saiz gambar untuk produk
 • Gambar produk ditunjukkan dalam shopping cart

Tempahan & Checkout

 • Satu halaman sahaja untuk checkout
 • Fungsi Guest checkout
 • Pengiraan bayaran penghantaran
 • Pengesahan pembelian melalui email
 • Menambah pelbagai produk dalam shopping cart
 • Fungsi pembelian berulang (Reorder)
 • Pengurusan status pembelian
 • Nombor invois permulaan boleh ditetapkan
 • Email pengesahan secara automatik

Search Engine Optimisation

 • HTML Sitemap generated automatically
 • Google Sitemap
 • RSS Feed generated automatically
 • SEO friendly product URL
 • SEO friendly category URL
 • SEO Friendly page URL
 • Set Meta tag detail per product
 • Set Meta tag detai per category
 • Tableless layout designs
 • Lightweight HTML separate from CSS
 • Image Alt generated for product
 • Home page title and META tag details

Pengurusan Produk

 • Variasi untuk produk (Warna, saiz etc)
 • Meletakkan specifikasi untuk produk
 • Mata Ganjaran
 • Pengurusan Stok
 • Menetapkan jumlah pembelian minimum
 • Ruang khas untuk produk(cth: cetakan nama di pakaian)
 • Harga pembelian pukal
 • Membina kategori dan Sub Kategori tanpa had
 • Menetapkan Jenama dan produk
 • Menetapkan produk dalam pelbagai kategori
 • Menggunakan WYSIWYG editor untuk keterangan produk
 • Pemilihan produk yang memerlukan tax
 • Berat produk diguna untuk menentukan kos penghantaran
 • Pilihan penghantaran percuma mengikut jumlah pembelian
 • “Review” untuk produk
 • Facebook Comment
 • Harga mengikut kumpulan(Group Pricing)
 • Fungsi pembandingan produk
 • Fungsi carian produk (Product Search)

Penghantaran Produk

 • Multiple shipping zones
 • Define your own shipping rates
 • Limit shipping methods by country
 • Limit shipping methods by state
 • Flat rate per order
 • Weight calculation
 • Free shipping based on order total
 • Per item shipping

Laporan

 • Maklumat Jualan(Sales report)
 • Maklumat tax jualan (Sales tax report)
 • Maklumat penghantaran produk (Shipping report)
 • Maklumat pemulangan produk (Product returns report)
 • Maklumat untuk Kupon (Coupon report)
 • Maklumat produk paling laris (Best selling products)
 • Maklumat produk paling banyak dilihat (Most viewed products)
 • Maklumat pembeli terbanyak  (Top customers)
 • Maklumat jualan mengikut pelanggan (Revenue per customer)
 • Maklumat “reward point” pelanggan (Customer reward point)
 • Maklumat Affiliate @ Agen jualan (Affiliate Report)
Pakej EzShoppe Pro
pembelian-pakej