Page Title

Cyberniaga Starter Biz

Laman Web Lengkap untuk mereka yang mahukan yang Simple, Menarik dan Mudah Dikendali

headline-starter-biz1

Cyberniaga Starter Biz

web-beautifulDesign Moden, Menarik dan Terkini

Cyberniaga StarterBiz direka dengan design terkini dan moden. Ia akan memastikan laman web anda kelihatan profesional, menarik dan mengikuti perkembangan semasa.

cmsMudah Di Kendali

StarterBiz dibina berasaskan teknologi CMS(Content Management System) terkini dan memudahkan anda untuk mengendalikan sendiri laman web anda.

businessSesuai Untuk Pelbagai Jenis Perniagaan

Laman web StarterBiz boleh digunakan untuk pelbagai tujuan seperti membina laman web perniagaan, persatuan, blog, koperasi, institusi pengajian, masjid dan sebagainya

responsiveKesesuaian untuk Desktop, Tablet dan Mobile

Kini anda boleh melayari laman web anda dengan menggunakan pelbagai peralatan samada komputer desktop, notebook, tablet dan mobile. Ia akan disesuaikan secara automatik oleh sistem StarterBiz.

social-networkMesra Search Engine dan Media Sosial

Sistem StarterBiz direka dan dioptima supaya digemari oleh enjin pencari(search engine) seperti Google, Yahoo dan Bing. Ini memudahkan anda untuk dijumpai pengguna internet.

tutorialVideo Tutorial dan Bantuan Berterusan

Kami menyediakan video tutorial untuk memudahkan anda mengendali laman web anda. Kami juga menyediakan Sistem Support untuk memudahkan pertanyaan jika terdapat sebarang masalah.

headline2-starterbiz
check Harga yang amat berpatutan. Anda boleh memiliki sebuah laman web yang lengkap pada harga hanya dari RM880.00 RM490.00. -Tiada kontrak dan anda boleh menamatkan perkhidmatan pada bila-bila masa.
check Kami bina untuk anda. Ya! kami bina laman web anda. Anda hanya perlu menyediakan maklumat laman web dan kami akan menyiapkan laman web anda dalam masa 5 hari.
check Berasaskan laman web. Tiada pemasangan perlu dilakukan oleh pihak anda. Tiada software perlu dibeli untuk mengendali laman web. Anda boleh mengemaskini kandungan laman web pada bila-bila masa dengan hanya menggunakan web browser.
check Amat mudah digunakan. Sekiranya anda ingin mengubah kandungan laman web anda yang telah siap, anda boleh lakukan sendiri dengan mudah tanpa perlu kemahiran teknikal. Ia seperti menggunakan Microsoft Word!.
check Fleksibel untuk memenuhi keperluan anda. Sama ada anda ingin membina sebuah laman web yang ringkas atau atau yang serba canggih, ia terpulang kepada anda. Anda boleh menambah pelbagai fungsi tambahan pada bila-bila masa.
check Rekabentuk laman web kemas dan menarik. Rekabentuk laman Starter Biz kami adalah unik dan di reka oleh team cyberniaga.
check Mesra Enjin Pencari (Search Engine) seperti Google, Yahoo, Bing dan lain-lain. Matlamat kami adalah mudah, supaya laman web anda akan mendapat kedudukan yang terbaik di Search Engine dan mendapat trafik dan pengunjung yang tinggi.
easy-web Mudah Dikendalikan - Sistem Cyberniaga Starter Biz amat mudah dikendalikan dan tidak memerlukan sebarang kemahiran teknikal membina laman web. Apa yang anda perlukan hanyalah kemahiran asas komputer dan melayari internet. Kami telah membina sistem ini semudah yang mungkin untuk membolehkan sesiapa sahaja membina laman web mereka sendiri.
drag-drop Sistem Drag & Drop Canggih - Dilengkapi sistem drag & drop dimana anda dapat meletakkan berbagai jenis kandungan seperti imej, video, kalendar, statistik, waktu solat, kajiselidik dan berbagai-bagai lagi widget dengan hanya tarik dan letak.
social-network Integrasi Social Network – Anda kini boleh integrasikan laman web anda terus kepada media social seperti Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest dan sebagainya.
gmap Integrasi Google Map – Memaparkan kedudukan alamat anda dengan tepat dan memudahkan pengguna mengetahui lokasi anda dengan mudah.
multi Sistem Slideshow, Multimedia dan Banner Manager - Memudahkan anda untuk memaparkan imej dan presentation anda dengan mudah dan menarik. Boleh memasukkan pelbagai media seperti imej, audio, video, pdf dan sebagainya.

1 – Tersedia CMS (Content Management System)

cms-dashboard

Dengan sistem CMS, anda dapat mengawal keseluruhan laman web anda dengan mudah dan hanya menggunakan web browser. Sistem CMS membolehkan anda melakukan berbagai perkara seperti membina halaman, memasukkan dan edit kandungan website, membina galeri gambar, memasukkan audio video dan bermacam lagi.

2 – Sistem WYSIWYG

cms-web-editor

Cyberniaga StarterBiz di lengkapi sistem WYSIWYG web editor dimana anda dapat memasukkan kandungan seperti menggunakan MS Words. Anda dapat menambah dan mengedit dokumen dengan mudah dan ia akan serta merta diupdate pada laman web anda.

blogpage

Dilengkapi Laman Blog & Berita (News) – Kini anda tidak perlu lagi membina blog berasingan untuk laman web anda. StarterBiz telah terbina sistem blog & berita terkini. Dengan Blog, anda dapat menyiarkan berita-berita terbaru mengenai perniagaan atau aktiviti semasa dan memberi peluang pengunjung memberikan komen pada blog anda. Ini sudah pasti akan menjadikan laman web anda lebih interaktif.

Tersedia Web Mobile

Cyberniaga StarterBiz telah tersedia Web Mobile dan laman web anda boleh dilayari dengan menggunakan smartphone seperti iPhone atau versi Android. 

 • Logo – Boleh diletakkan logo perniagaan, kelab dsb
 • Fungsi Carian – Untuk melakukan carian atas laman web
 • Media Social – Icon boleh di link ke akaun media social
 • Tap-to-Call – Hanya tap untuk membuat panggilan
 • Sistem Navigasi – Untul melayari halaman lain
 • Mobile Slideshow – Memaparkan slide intro dengan cara yang menarik.

Sila Scan untuk lihat Demo

Sila Scan untuk Demo

mobile-details

Galeri Design

 • Sample Design 1

  Sample Design 1

 • Sample Design 2

  Sample Design 2

 • Sample Design 3

  Sample Design 3

 • Sample Design 4

  Sample Design 4

 • Sample Design 5

  Sample Design 5

Pakej Starter Biz

pembelian-starterbiz